zondag 9 november 2014

Tips & Trucks: boost je zwemvaardigheden

Ook in het land van de zwemmers kent men een paar trucjes waardoor je sneller door het water gaat. Bent u bekend met de basistechnieken van het zwemmen, maar zou u graag wat extra trucjes onder de knie krijgen, zodat u sneller de baan doorzwemt? Bekijk dan onze tips hieronder!
Rolkeerdraai
Het tuimelpunt is één van de basis trucs in zwemmen. Door deze draai toe te voegen aan uw zwemroutine worden uw zwemslagen niet onderbroken en krijgt uw volgende baantje extra vaart. Het tuimelpunt is dus een keerpunt die gebruikt wordt om bij het bereiken van het eind van het zwembad van zwemrichting te veranderen.
SwimBee Zwemschool

Neem een duik in het water en zwem naar de overkant. Ongeveer één of twee slagen voordat u de muur raakt, duikt u naar beneden. De vluchtige seconden die u onder water bent draait u uw lijf van boven naar beneden, zodat uw lijf weer in de juiste positie boven water komt (halve schroef). Voor een extra snel keerpunt kunt u gebruik maken van de muur. U duikt weer naar beneden, maakt de halve schroef, maar voordat u verder wilt zwemmen plaatst u de voeten op de wand zodat u zich kunt afzetten.
Achterwaarts rolkeerdraai
Let op: Voordat u begint met het oefenen van de achterwaartse rolkeerdraai, is het verstandig om eerst de voorwaartse rolkeerdraai in de puntjes te kennen.  Dit is niet alleen verstandig maar ook handig aangezien de twee draaien erg veel om elkaar lijken; ze beginnen en eindigen alleen anders.
De achterwaartse rolkeerdraai gaat als volgt: zwem op je rug richting het eind van het zwembad en draai drie slagen voor het eind op je buik. Let op: wij raden u aan om het aantal slagen per baan te tellen. Houd u er wel rekening mee dat u ongeveer drie slagen over moet houden voor uw draai. Je draait op je buik door één arm als scharnier te gebruiken die de rest van je lijf op je buik draait.  Eenmaal op je buik aangekomen voer je de voorwaartse rolkeerdraai uit. Een halve schroef is nu niet nodig, want u blijft verder zwemmen op uw rug. Zorg er wel voor dat u zich weer afzet tegen de muur, hiermee wint u extra snelheid.

Drafting
Drafting, ook wel bekend als slepen, betreft de ietwat onsportief activiteit van “het nauw zwemmen achter iemand die iets sneller is dan u, zodat u naar de kust zwemt op hun kielzog”. Ofwel u leunt op de schouders van zwemschool amsterdam anderen om de zwemsnelheid te behouden. Hoe u dat kunt doen? Ga dicht achter de persoon voor u zwemmen.
Bilaterale ademhaling
Veel zwemmers ademen tijdens het zwemmen via één long in. Deze long staat gelijk aan de kant van hun lichaam waarop zij draaien als ze lucht nodig hebben. Toch is het veel beter en verstandiger om via beide longen in te ademen: je krijgt meer zuurstof én je balanceert hierdoor je zwemslagen. Door deze balans neemt de snelheid en efficiëntie van je zwemvaardigheid toe. Ofwel, wij raden alle zwemmers aan om het ademen, en bijhorende draaien, af te wisselen tussen rechts en links.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten